Gazonaanleg in Apeldoorn en omstreken

Bij Vinkenest hoveniers uit Apeldoorn bent u aan het juiste adres voor de  aanleg van een pracht gazon met graszoden. Zowel voor grote als kleine tuinen kunt u rekenen op een professionele aanleg met de hoogste kwaliteit graszoden. Vinkenest Hoveniers uit Apeldoorn is al jaar en dag een begrip in Apeldoorn en omstreken.
Omdat wij naast vakmanschap ook graag een snelle service leveren, proberen we u altijd zo snel mogelijk van dienst te zijn.

De voordelen van gazonaanleg in apeldoorn door hoveniersbedrijf ’t Vinkenest zijn:

  • Beste kwaliteits graszoden tegen voordelige prijzen
  • Snel en vakkundige aanleg
  • Net personeel dat goed door ons is opgeleid
  • De juiste ervaring en kennis

Gazonaanleg stap 1: Bemesten

Als eerste is het van belang de ondergrond goed te bemesten. Dit gebeurt met organische materialen b.v. met compost, champost of eventueel met mest. Als dit is gedaan moet het door de grond gewerkt worden als de ondergrond voldoende diep los is volstaat de bovenste laag van ca. 30 cm. Het is wel van belang dit overal zo goed mogelijk te doen waarbij vooral het mengen van de toplaag belangrijk is. Het bemesten van de grond bevordert de wortelgroei van de graszoden en de langzaamverterende delen zorgen er voor dat op langere termijn het gras sterker is. Hierdoor heeft u snel een sterk en gezond gazon.

Gazonaanleg stap 2: Egaliseren

Als eerste bij het aanleggen van een gazon in Apeldoorn en omgeving  wordt de ondergrond vlak gemaakt. Heeft u te veel of te weinig aarde, dan wordt dat verholpen, aangevuld of afgevoerd.

De ondergrond wordt vervolgens met een hark grofweg geëgaliseerd. Om verzakking op termijn te voorkomen wordt deze daarna stevig aangewalst. Daarna wordt er bij kleine gazons er een rijlat bij gehaald om te zorgen dat het gazon exact vlak ligt. Al naar gelang de grootte van het gazon wordt dit met een lange rijlat gedaan of machinaal met een sleep. Uiteindelijk wordt de ondergrond nog één keer aangewalst voor een perfect strak eindresultaat.

Gazonaanleg stap 3: Leggen

Bij het leggen van de graszoden wordt begonnen met een kader, hierdoor heeft u minder kans op uitdroging van de graszoden. Voor een perfect eindresultaat worden de graszoden strak tegen elkaar aangelegd.

Gazonaanleg stap 4: Snijden

Is dit gebeurd dan worden de graszoden afgesneden, zodat ze naadloos aansluiten tegen bijvoorbeeld de bestrating of een schutting. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat u met uw grasmaaier over de bestrating en het gras kunt rijden. Hierdoor wordt perfect maaien mogelijk.

Gazonaanleg stap 5: Walsen

Als het gazon helemaal is gelegd, wordt er nog één keer eroverheen gewalst om de graszoden goed aan te drukken waardoor ze goed vast zullen groeien.
Dan kan de sproeier aan, en kunt u gaan genieten van uw nieuwe gazon!