Tuin besproeiing

Geen tuin kan zonder water. Regelmaat is daarbij van groot belang en juist dat is iets wat vaak niet gebeurt. Natuurlijk kunt u zelf de slang ter hand nemen of een lange, mooie zomeravond doorbrengen met het verplaatsen van uw sproei apparatuur. Daar is dus een oplossing voor : Automatische tuin besproeiing. Ook is het voor de beplanting beter omĀ  ’s nachts of in de ochtend te sproeien, zodat er minder water verdampt, en de tuin al voor een warme zomerdag water heeft gehad.
De afdeling tuin besproeiing is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van beregeningssystemen. Door de jarenlange werkervaring van onze monteurs en het juiste materieel kunnen wij al onze werkzaamheden op een zorgvuldige wijze uitvoeren, in een bestaande situatie of tijdens “de aanleg”.

Tuin besproeiing met bijna onzichtbare sproeiers

Door gebruik te maken van een ingegraven leidingnetwerk ziet u (bijna) niets van uw tuin besproeiing, en door gebruik te maken van de “pop-up” sproeiers komen de sproeiers door de waterdruk uit de grond, en zakken na het sproeien weer weg zodat u er geen last van heeft en rustig kan maaien, lopen en voetballen. Ook verdelen we de tuin in zogenaamde secties zodat bijvoorbeeld het gras of de borders apart gesproeid worden. Maar denkt u ook eens aan de zon of schaduwkant in uw tuin. Ook door gebruik te maken van verschillende sproeiers is het mogelijk om de verschillende beplanting het juiste hoeveelheid water te geven. Door de uiteenlopende specificaties is het mogelijk zowel grote oppervlakten als kleine borders te voorzien van de juiste hoeveelheid water. De sproeiers kunnen zo worden afgesteld dat uw bestrating, terras en woning niet nat worden.

Geautomatiseerde tuinbesproeiing

Automatisering maakt van elke beregening een weersafhankelijk systeem en zorgt ervoor dat de tuin altijd wordt gesproeid, ook als u niet aanwezig bent. Wanneer er echter genoeg hemelwater is gevallen, is beregening niet meer nodig. Door middel van een weersensor wordt de ingestelde cyclus onderbroken, totdat beregening weer noodzakelijk is. Op deze manier heeft u geen omkijken meer naar uw systeem en bespaart u tegelijk zowel water als stroom.

Dus geen gesleep meer met slangen en sproeiers, maar genieten van uw tuin.